Overslaan en naar de inhoud gaan
MINDFULNESS 'STRESS REDUCTIE' STILTE WEEKEND RETRAITE IN EEN TIBETAANS KLOOSTER, HUY (BELGIË)

Mindfulness 'Stress Reductie' - stilte weekend - retraite in Tibetaans Klooster

Over de retraite

Er is veel stress in de westerse maatschappij. Met minder mensen meer doen lijkt een normale nieuwe norm te worden. Winstmaximalisatie blijft nummer 1 in plaats van winstoptimalisatie in combinatie met aandacht voor het welzijn van de mens. Door social media is de wereld en daarbuiten open en transparant geworden. We worden overprikkeld met een enorme hoeveelheid informatie en communicatie. We willen een goede balans tussen onze privé en zakelijke werkzaamheden, maar dat lukt ons niet goed.

Sfeerimpressie Tibetaans Instituut

Het was een complete en unieke ervaring. Zowel de locatie, als de activiteiten, de stilte en de vegetarische maaltijden passen in het plaatje. De leraars, Hans en Erna zijn complementair aan elkaar; Hans, met een touch of humor en Erna met haar zachtheid, wat ze zeggen en doen komt echt binnen! Ik raad het aan iedereen aan.

Isabelle

Accommodatie

De retraite vindt plaats in een Tibetaans klooster in Huy, België. Je zult hier het weekend doorbrengen in een gedeelde kamer. Individuele- en tweepersoons kamers zijn beschikbaar tegen bijbetaling. 

Inbegrepen

  • 2 overnachtingen
  • 5 yogalessen van 1,5 uur
  • 3 begeleide mindfulness meditaties
  • 3 compleet verzorgde vegetarische maaltijden per dag 
  • Onbeperkt water, thee, koffie en fruit

Over Hans Kloosterman 

Hans Kloosterman is een Tibetaanse boeddhist en studeert aan het Tibetaanse Kagyu Vasjrayana instituut in het Belgische Huy, dat een kleine kloostergemeenschap heeft met enkele lama’s, monniken en nonnen. Hij heeft zes jaar geleefd als monnik in opleiding en bestudeert sinds 2005 het boeddhisme. Van 2000 tot 2005 heeft hij de 3-jarige hatha opleiding en 2-jarige meditatieopleiding gevolgd bij Osmose in Den Haag. Hij geeft klassiek les in hatha yoga, Chi Kong en verstillings-, analystische en non duale meditatie, te weten shamatha, vipassana en samadhi.

In mindfulness trainingen leert hij mensen volledig in het moment aanwezig te zijn bij alles wat ze doen en zich bewust te worden op drie niveaus: fysiek, emotioneel en mentaal. De 8 weekse mindfulness training 1.0 voor beginners wordt gegevens volgens MBSR training van Jon Kabat Zinn. Hans heeft zelf een vervolg geschreven: Mindfulness 2.0, waarbij Vipassana meditatie en het ontwikkelen van de 10 deugden, waaronder compassie centraal staan.
Hij organiseert yoga & mindfulness workshops, trainingen en reizen in binnen en buitenland.

Hans is de auteur van het bestseller boek ‘Van snob tot monnik’. Zijn roeping is: “Discovering your True Self”. Zie ook op www.hanskloosterman.com.

Organisator

Deze reis wordt georganiseerd door Hans Kloosterman