Reisbijstand

Je weet maar nooit
Vakantie is vooral genieten. Maar wat als het onverwacht wat fout loopt? Als lid van De VoorZorg kan je altijd een beroep doen op de medische reisbijstand van Mutas op het telefoonnummer 0032 2 272 08 80. Mutas verleent bijstand wanneer je onverwacht ziek wordt, een ongeval krijgt of wordt gehospitaliseerd tijdens jouw vakantie.

Eén telefoontje
De reisbijstandscentrale van Mutas is 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 te bereiken. Een telefoontje en de hulpverlening komt onmiddellijk op gang! Mutas geeft je advies, doet het nodige voor een gepaste verzorging door een erkende zorgverstrekker of voor een opname in een ziekenhuis. Zo vertrek je met een gerust hart op vakantie.

Vraag jouw gratis Mutas-documenten aan Meer over Mutas

Tijdens je vakantie

Stel...Wat moet je doen?Betaling
Je wordt opgenomen in een openbaar ziekenhuis1) Toon je EZVK (*) aan het ziekenhuis.
2) Meld je opname binnen 48 uur aan de alarmcentrale van Mutas.
Op vertoon van je EZVK (*) regelt het ziekenhuis de kosten met het ziekenfonds.
Je wordt opgenomen in een privéziekenhuisMeld je opname binnen 48 uur aan de alarmcentrale van Mutas.De alarmcentrale regelt de betaling van de kosten van de opname met het ziekenhuis.
Je krijgt andere medische zorg (niet in het ziekenhuis), bijvoorbeeld bij een huisartsToon je EZVK (*). Op vertoon van je EZVK (*) regelen sommige zorgverstrekkers de kosten met het ziekenfonds. Bij andere moet je toch betalen. Met je EZVK (*) kan je dan een terugbetaling vragen bij het ziekenfonds of bezorg ons de facturen na je terugkeer in België.

(*) Europese ziekteverzekeringskaart